8 Temmuz 2013 Pazartesi

laminat parke temizliği ve ürünün kullanımı

Parke temizliğinde dikkat etmeniz gereken bazı koşullar var. Laminat parke temizliği nasıl yapılır? diyorsanız. Parke temizlemek için seçtiğiniz ürünler bunların başında geliyor diyebiliriz. Eğer uygun olmayan yada kalitesiz bir ürünle parkelerinizi temizlerseniz. Parkelerinizin rengi değişebilir, solabilir yada dezenflasyon'a uğrayabilir.

Parkelerinizi temizlemek için aslında hiç bir ürünü önermiyorum diyebilirim. Çoğu parke firmasıda bu konuda aynı görüşe sahipler. Parkelerinizi temizleme için kimyasal ürün kullanmanıza gerek yok kısaca, bu konu hakkında yaptığım listede şimdi sizlere nasıl parke temizliği yapılacağını kısa bir şekilde maddeler halinde vererek göstereceğim.



Parke temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar:

Laminat parkelerinizi temizlemek için kimyasal ürünlere başvurmayın. Bunun yerine nemli ve sabunlu bez kullanın. Bu işlem parkelerizin ne soalmasına nede zarar görmesine izin verir. Aynı zamanda hijyenik bir temizlik oluş olur.

 Lamine parke temizliğinizi yaptıktan sonra parkenizi üzerinde su kalmamasına dikkat edin. Bu çok önemli bir husus.

Parkelerinizi temizlerken asla ama asla çok sulu bir paspas ile temizlemeyin. Hafif nemli olması yeterli olacaktır.

Lamine parkenizde çok zor çıkan leke ve kirler varsa asla adi çamaşır suyu, tuz ruhu, asitli ürünler ve tiner gibi maddelere başvurmayın. Emin olun bu maddeler parkenize ciddi zarar verebilir.

Parkenizi cila ve ovucu maddeler ile kesinlikle temizlemeyiniz. Bu maddeler parke temizliği için kullanılan ürünler değildir.

Laminat parke temizliğinde kullanacağınız bez de önemli bi yere sahip diyebiliriz. Parkenizi temizlerken mikro elyaflı bez kullanmalısınız.

Eğer kimyasal bir ürün kullancaksanız. Büyük marketlerde yer alan sadece parke temizliği için geliştirilmiş detarjanları kullanabilirsiniz. (tavsiye: sadece güvendiğiniz, kendisini ispatlamış markanın ürünlerini kullanın.)

Parkeniz yoğun ve ağır kullanımlara maruz kalıyorsa, parkenizin üzerine koyduğunuz eşyalarınızın altına koruyucu bir madde sermeniz parkenizin zarar görmesini engeller.

Lamine parke üzerine koyduğunuz koltuk, masa, sandalye vb. gibi ürünlerin ayaklarına koruyucu madde koymanız parkenizi korumanıza yardımcı olur.

Parkelerinizin üzerinde asla ağır eşyaları çekmeyin veya itmeyin. Bu kullandığınız bazı parkelerin çizilmesine yada zarar görmesine sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder